Fritid

Quarter hesten er meget yndet til fritidsbrug p.g.a det rolige temperament og ideelle bygning. Western sadlen er bygget til at kunne ride i over en længere tidsperiode, med komfort for både hest og rytter. 

AQHA byder ved siden af stævneorienterede aktiviteter også på et program til fritidsryttere, som ikke er interesseret i de mangfoldige konkurrencediscipliner, men som alligevel gerne vil være med i nogle af foreningens aktiviteter. 

Det såkaldte “Horse Back Riding Program” kræver ikke andet af deltagerne, end at skrive de timer ned, som man har redet på sin Quarter Horse. Efter at have samlet 50, 100 og helt op til 5.000 timer samen før man forskellige “awards” som f.eks. caps og endda et dyrt spænde i sølv og guld ved 5.000 timer.

Selvfølgelig findes det ingen kontrol, om man virkelig har brugt alle de timer i sadlen, men programmet er jo heller ingen konkurrence, hvor det gælder om at være bedre end andre, men det er nærmest en opfordring til den enkelte rytter og hesteejer til at tage sig lidt mere tid til ridning.

Efter en hård, lang arbejdsdag er der ikke så mange, som vil tage deres hest og ride en tur i naturen, men netop det er Quarter Horses gode til, da de ikke først kræver times træning på ridebanen for at man kan kontrollere dem…

I USA er “Ride of America” arrangementer ved at blive utrolig populære. Man mødes en hel gruppe Quarter ryttere og rider en tur i terræn med arrangøren som guide. Turen kan vare flere dage og byder på naturoplevelser, kvalitetstid med sin hest og selskab af andre Quarter fans.

Denne type “ridekomsammen” er også ved at gribe om sig i Europa, hvor der bl.a. også har været afholdet flere “Ride of Germany” i Tyskland. Vi håber på,, at det også snart breder sig til Danmark, da det er en god mulighed for dejligt samvær med sin hest og andre ryttere, som man ofte kun møder til stævner, hvor man er under stress.