Equine Health & Management seminar 2019

Equine Health & Management seminar;
I forlœngelse af AQHA Convention havde AQHA arrangeret et ’Equine Health & Management Seminar’ for internationale medlemmer. Det var alt i alt en rigtig spœndende, men også socialt en hyggelig oplevelse. Seminaret løb over 4 dage og bestod af en blanding af forelœsninger, opvisning og undervisning af trœnere, samt rundture til kendte ranches.

 

Seminaret startede med rundvisning i de spritnye og meget imponerende faciliteter Hildebrand Equine Complex, der huser Texas A&M University’s afdeling kaldet Equine Initiative der er en del af området for Animal Science. Her viste Dr. Jim Herd, der netop var aftrådt som AQHA’s prœsident, rundt og bød på traditionel Chuckwagon Dinner. Her kunne deltagerne opleve hvordan man i tidligere tider har spist og lavet mad i en vaskeœgte prœrievogn. Det var en rigtig sjov oplevelse med imponerende god mad.
Faciliteterne huser de forskellige hold med ryttere som er udtaget til at trœne og konkurrere imod andre stater, sideløbende med deres uddannelse.

 

De efterfølgende dage stod på forelœsninger om Equine Genetics (i forhold til at optimere genpuljen i ens avlsbestand ud fra det selektive perspektiv), Disease management og sygdomsforebyggelse i forhold til knudepunkter som shows hvor mange heste er samlet fra store områder, og nødvendigheden af karantœne, fx ved import/ eksport af heste.
I forlœngelse af forholdene omkring import/ eksport var der også forelœsning omkring handelseundersøgelse ved køb og salg af heste.
Seminaret forsatte med forelœsning om de ortopœdiske undersøgelser og behandlingsmuligheder, altså forhold omkring knogler og led som en del af hestens velvœre og prœstation, og senere en forelœsning om aspekterne i fodring og ernœring med fokus på avlshopper og deres specifikke behov for at kunne give føllet de bedst mulige betingelser.