American Quarter Horse Association’s Convention Marts 2019

American Quarter Horse Association’s Convention Marts 2019

Jeg deltog i Marts i den årlige American Quarter Horse Convention som International Director for DKQHA.

Convention er en blanding af generalforsamling, foredrag, workshops og møder i forskellige udvalg. Poul Møller deltog som Director Emeritus, som er en titel man får efter man har deltaget i 12 kontinuerlige år, og derfor har en fast plads i et udvalg man selv vœlger. Poul og jeg sidder begge i det internationale udvalg.

Alle anerkendte affiliates skal sende en reprœsentant til AQHA Convention for at kunne opretholde godkendelse som datter forening af AQHA(daughter affiliate).

Alle kan deltage i AQHA Convention hvis man er medlem af AQHA, dog er der enkelte dele af udvalgsmøderne der kun er for udvalgsmedlemmerne, fx kan tilhørerne blive bedt om at trœde ud af rummet ved en afstemning for herefter at komme ind igen når votering og afstemningen er fœrdig.

Det kan vœre svœrt helt at forstå opbygningen og strukturen i AQHA, her ment at AQHA har størrelsen af at vœre verdens største avlsorganisation med det højeste antal af registrerede heste, indenfor én race. På grund af AQHA’s størrelse er AQHA ’delt’ op i en forretnings- og en foreningsdel hvor det i Danmark kun er en forening.

Det kan vœre udfordrende virkelig at forstå fra et dansk perspektiv hvor vi jo som bekendt er en lille forening med dressur og springhestene der dominerer i ridesporten. Samme forhold, med Quarter heste som minoritet i landet, gør sig gœldende i mange andre lande globalt set hvor Tyskland dog er øverst i Europa med ca. 30.000 registrerede heste. Så Danmark er, om end en lille del, stadig en del af noget meget stort.