Doner din hest til Youth World Cup 2020

Hvad er Youth World Cup?

Youth World Cup kan sammenlignes med hold-VM for ungdomsryttere. Her mødes ryttere fra hele verden (typisk 12-20 nationer) og konkurrerer i en bred vifte af westerndiscpliner. Der kan være op til 5 ryttere på et hold samt nogle reserveryttere. Det særlige ved Youth World Cup er at man rider på fremmede heste. Stævnet er altså afhængigt af, at andre folk har doneret deres quarter horses til konkurrencen. Hvert hold får tildelt 5 allround-heste, samt 1-2 heste til reining og cutting. Rytterne har et par dage til at lære deres heste at kende og deltage i clinics, hvorefter de skal konkurrere imod andre youthryttere. Det er som sagt en holdkonkurrence, og efter stævnet bliver der kåret en samlet guld-, sølv og bronzevinder. Det er meget prestigefyldt at deltage, og youth-rytterne får virkeligt en oplevelse for livet!

Danmark har deltaget siden år 2000. Rigtig mange ryttere der igennem tiderne har deltaget i Youth World Cup på Danmarks vegne, har haft stor betydning for foreningen efterfølgende: mange konkurrerer fortsat på quarter horses, og rigtig mange bestyrelsesmedlemmer og andre frivillige i foreningen har været involveret i Youth World Cup. 

Hvor og hvornår?

Youth World Cup 2020 afholdes den 3.-12. juli 2020. Det forventes dog at hestene skal ankomme allerede 29. eller 30. juni. Cutting- og reiningheste skal kun være der i en kortere periode. YWC afholdes i Holland, på følgende adresse: Equestrian Centre De Peelbergen, Travers 5, 5976 PL Kronenberg, Netherlands. Her konkurreres i reining og all-round disciplinerne. Cutting-konkurrencen og cutting-clinics afholdes i Tyskland hos Döring Quarter Horses. 

Hvilke heste kan bruges?

Alle registrerede quarter horses kan bruges. Man kan donere sin hest til en af tre kategorier: 
1) Allround-kategorien: Her kan hesten konkurrere i følgende discpliner: Ranch Riding, showmanship, trail, horsemanship, hunter under saddle og hunt seat equitation. Du kan som hesteejer frit vælge om der er nogle discipliner, din hest ikke må deltage i. Du kan også vælge at lade det være op til holdet, hvilke discipliner de vil bruge din hest i. 

2) Reining-kategorien: Her vil din hest kun blive showet to gange i reining. Desuden vil den deltage i reining-clinics med de ryttere, der har trukket den.

3) Cutting-kategorien: Her vil din hest kun blive showet to gange i cutting. Desuden vil den deltage i reining-clinics med de ryttere, der har trukket den. 

Youth World Cup har brug for heste i alle aldre og uddannelsesniveauer - en sød og rar 4 års kan fx være mere egnet til konkurrencen end en top-uddannet 10-årig, der til gengæld har et svært sind. Youth World Cup sætter stor pris på alle donerede heste!

Hestevelfærd

God hestevelfærd er enormt vigtigt for arrangørerne bag Youth World Cup! Derfor vil der konstant være stewards, der overvåger opvarmningen. Som hesteejer har du konstant adgang til stalde og opvarmningsfaciliteter, så du kan følge med i at din hest har det godt. Hvis du observerer uacceptabel håndtering af din hest, kan du til hver en tid trække donationen af din hest tilbage. I dette tilfælde vil holdet ikke få stillet en anden hest til rådighed. Du er på den måde sikret, at din hest bliver godt behandlet. Dette er dog kun tænkte scenarier - børnene er taknemmelige over de donerede heste og knytter sig ofte hurtigt til dem. 
Desuden har DKQHA's formand meldt sig som frivillig, og vil være til stede under hele stævnet - hun kan sende masser af billeder og opdateringer vedrørende din hest, hvis du ikke selv har mulighed for at være der :-)

Økonomi

Der er forskellige økonomiske løsninger, hvis du donerer din hest til Youth World Cup. Du kan vælge at få betalt transporten af din hest frem- og tilbage fra stævnepladsen. Du kan selv transportere din hest, eller YWC kan sørge for en transportløsning. YWC har en aftale med Höveler hestefoder, hvor din hest gratis kan blive fodret med forskellige typer af foder og tilskud. Du kan også sende dit eget foder med hesten. Ligeledes stiller Youth World Cup hø og wrap til rådighed for hesten.

Udstyr

Det er mest optimalt at du sender udstyr med hesten derned. Men hvis hesten fx ikke har udstyr til hunter, stiller YWC ekstra udstyr til rådighed. Du kan ligeledes vælge at donere ekstra udstyr til showet, som YWC vil låne under stævnet. Det kan fx være hvis du har en ekstra sadel. 

Hvordan donerer jeg så min hest og finder mere information?

Du kan læse meget mere om stævnet her: http://ywc2020.com/. Under "forms" kan du finde de papirer du skal udfylde. Hjemmesiden indeholder desuden mange andre relevante informationer. Du er også velkommen til at kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for hjælp. 

 

Dansk deltagelse ved Euro Cup 2019

Netop nu er 10 danske quarter horses og deres ryttere på vej til Someren i Holland, hvor FEQHA European Amateur & Youth Team Cup løber af stablen den 13. og 14. juli. I år deltager udover Danmark også Holland, Frankrig, Belgien, Tyskland, Luxemborg, Schweiz, Italien og England.

Danmark repræsenteret af 2 hold

Danmark er repræsenteret af både et amateurlandshold og et youthlandshold. Amateurlandsholdet består af 5 holdryttere samt to individuelle ryttere. De trænes af belgiske Cedric Leroux, mens team manager Anders Rosenberg også er til stede under hele stævnet. Læs mere om de 7 danske amateurryttere og deres heste her.
U
ngdomslandholdet består af 3 holdryttere, der trænes af danske Rikke Benjaminsen, som til dagligt har base i Østrig. Team manager er Niels Mathisen, der også er til stede under hele stævnet. Læs mere om de tre youth ryttere og deres heste her. Øverste række fra venstre: Anders Rosenberg, Mieke Derks, Rikke von Bülow, Lea Fahlen, Susanne Dal Christensen, Mie Unø, Anne Wonge og Cedric Leroux. Nederste række fra venstre: Amalie Tange Vejen, Alberte Mathisen og Celena Bøeck. 

Om Euro Cuppen

FEQHA European Amateur & Youth Team Cup afholdes i juli alle ulige år og kan sammenlignes med Europamesterskaberne for hold. Hver nation kan sende både amateur- og youthhold afsted til konkurrencen. Ved stævnet konkurreres i alle allround discipliner: western pleasure, western horsemanship, trail, hunter under saddle, hunt seat equitation, showmanship, reining, ranch riding og western riding. Fredag før selve eurocuppen finder sted, afholdes der et almindeligt AQHA-stævne, hvor alle kan tilmelde sig og deltage. Holdene får her mulighed for at se arenaen an og opvarme deres heste. 

Nyheder og resultater

Den hollandske quarter horse association er desværre sparsomme med deres opdateringer, men de to danske hold vil for så vidt muligt holde os opdaterede med resultater på deres facebooksider: amateur    youth

 

DKQHA ønsker held og lykke og fantastisk tur til de to hold - vi er stolte og glade over, at i har valgt at repræsentere Danmark!

 

 

Tilknyttet landsudvalget for heste, samt avlsskue i slut juli

DKQHA’s avlsudvalg har i nogle år nu arbejdet på at lave en avlspolitik. Denne avlspolitik blev enstemmigt godkendt på generalforsamlingen januar 2019. Avlsudvalget har udført et stort stykke arbejde og brugt rigtig mange timer på at få gjort politikken færdig.

Landsudvalget for heste

Når man som forening har en avlspolitik, så kan man blive optaget i landsudvalget for heste. De afholder møder to gange årligt og skulle her i starten af juni bestemme om DKQHA måtte få en plads i deres udvalg. Der var på mødet ingen tvivl og vi er nu som forening tilknyttet udvalget. De roste vores nye avlspolitik til skyerne og fortalte at de sjældent har set så flot et stykke arbejde.

Man bliver først tilknyttet udvalget. Det vil sige at vi er med til møderne og vil blive hørt når der drøftes diverse sager, men vi har ikke stemmeret endnu. Vi skal som forening først vise at vi kan leve op til vores avlspolitik, hen over de næste par år. Vi skal afholde avlsskuer, føre avls bog, registrere nye føl hvert år og udleve alt det man som avlsforening bør. Når vi kan vise et stabilt arbejde, så bliver vi optaget som fuldgyldigt medlem af landsudvalget for heste.

Fødevarestyrelsen og danske pas

Næste skridt er nu at få DKQHA godkendt af fødevarestyrelsen til at have ansvaret for racen American Quarter Horse i Danmark. Ansøgningen vil blive sendt afsted snarest muligt og vi forventer at have en afgørelse i løbet af efteråret. Både landsudvalget for heste og SEGES* ser ingen problemer i at blive godkendt, så vi glæder os meget til at se resultatet. Når vi er godkendt, så kan vi udstede danske, rødbedefarvede pas vil American Quarter heste igen.
*forklaring, SEGES er dem der kommer til at stå for vores avlsbog og udstedelse af pas. De leverer derudover konsulent- og rådgivningsydelser indenfor landbrug.

Avlsskue

En anden ting som vi er ret begejstrede for, er vores nært kommende avlsskue. DXen 27. og 28. juli 2019 afholder DKQHA deres første avlsskue nogensinde. Det bliver rigtig spændende. Til dette får vi hjælp af DQHA der har flere års erfaring med dette. Der vil komme to uddannede dommere fra Tyskland og de medbringer både det system og udstyr, som de selv bruger hos dem. Vi er rigtig glade for dette, da Tyskland som sagt har flere års erfaring med avlsskuer, men også fordi Tyskland avler langt flere American Quarter horses end vi gør her i Danmark.

Det er ikke bare hvem som helst der kommer som dommere. Vi er glade for at kunne fortælle at Markus Rensing og Britta Schielke kommer og dømmer vores skue. Markus er den øverste ansvarlige for avl i DQHA og Britta er DQHA’s avlsleder. Vi forventer derfor at lære rigtig meget af disse to meget dygtige kræfter.

Inden for kort tid vil der komme en del mere info ud omkring skuet. Her vil man kunne se de praktiske detaljer, priser og lignende.

AKTION Vi vil meget gerne afholde skuet på Sjælland den ene dag og i Jylland den anden dag. Vi har derfor brug for at høre fra jer. Vi ved allerede at vi uden problemer kan fylde en hel dag ud på Sjælland, men vi vil gerne høre hvor mange fra Jylland der vil være interesseret i at få deres føl og heste vurderet. I må meget gerne tage fat i Casper Dohn for mere information omkring dette, samt en snak omkring eventuel lokation. Skriv til Casper på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Til sidst, men ikke mindst, så skylder vi avlsudvalget en kæmpe tak for deres arbejde. Uden dem så var dette aldrig blevet til noget. Vi håber at i fortsat vil være med til at udvikle arbejdet med DKQHA som en aktiv avlsforening. Vi ved at det har kostet mange timer, samt hårdt arbejde og det værdsætter vi som bestyrelse meget højt.

AQHA Convention 2019

Netop nu afholdes den årlige AQHA Convention, der er en international konference, hvor affiliates verden over mødes for at diskutere alle relevante emner, samt deltager i spændende foredrag og andre quarter horse-aktiviteter. 

 

Dansk deltagelse

I år har DKQHA to medlemmer repræsenteret ved convention. Anders Rosenberg, bestyrelsesmedlem i DKQHA, der får selskab af Poul Haukrog Møller, der deltager på Danmarks vegne for 11. gang! Anders Rosenberg er nyvalgt som bestyrelsens International Director,  deltager også i "Post Convention Educational Seminar". En association af Danmarks størrelse kan normalt vis sende én international director afsted til Convention, men fordi Poul Møller har deltaget kontinuerligt i over 10 år, har Danmark optjent retten til at have to international directors repræsenteret ved Convention. 

 

 

Hvad er AQHA Convention?

AQHA fortæller om arrangementet: "Convention afholdes årligt, og er en enestående mulighed for AQHA's medlemmer for at gøre en forskel i deres forening. Trænere, hesteejere, avlere og heste-elskere mødes og diskuterer hvilke problematikker foreningen står overfor, og hvordan de bedst løses. I år finder Convention sted fra den 8.-11. marts i Forth Worth, Texas. Ændringer til rule book diskuteres også under convention, og de mange forskellige comittees præsenterer deres arbejde."

 

10 gode grunde til at deltage i AQHA Convention

  1. Din stemme bliver hørt! Der er utallige muligheder, for at dele dine holdninger, bl.a. til generel membership meeting og til committtee meeting
  2. Bliv klogere på, hvordan reglerne i AQHA's rule book bliver til. Deltagernes meninger bliver hørt, når beslutningerne skal tages. Man kan finde alle ændringsforslagene her.
  3. Gæste-speakers. Den 9. marts afholdes AQHA's generel membership meeting. Her kommer to spændende personligheder og holder oplæg: Skuespiller, country-musiker og cowboy Red Steagall, samt D. Wayne Lukas, der er optaget i AQHA's Hall of Fame, og er en af de mest vindende galopryttere i USA - han har vundet et quarter horse race hele 739 gange!
  4. Prisuddelinger. Flere flotte priser uddeles under Convention. Herunder "AQHA Best Remuda and Heritage Breeder of the Year awards", "Professional Horseman and Horsewoman of the Year" og "Most Valuable Professional".
  5. Uddannelse. AQHA giver masser af muligheder for læring, særligt for de professionelle i industrien. Der afholdes bl.a. "Equine Industry Business Workshop".
  6. Hall of Fame festmiddag. Dette ekstravagante arrangement søndag den 10. mats hylder de nye medlemmer af AQHA Hall of Fame. Det er en rørende begivenhed, hvor de smukke historier bag de personer og heste, der har gjort en forskel i AQHA, bliver fortalt.
  7. Involvering og engagement. Utallige udvalg mødes under Convention, og alle AQHA medlemmer kan deltage i disse udvalgsmøder og bidrage med deres feedback. Det er dog kun medlemmer af udvalget, der har stemmeret, men alle AQHA medlemmer kan blive en del af et udvalg.
  8. Fællesskab. Convention er en super mulighed for at dresse up og nyde et fremragende arrangement - herunder også den gode mad og underholdning - med ligesindede hestemennesker og det venlige AQHA-personale. 
  9. Vinsmagning. Slap af og nyd et udvalg af fremragende vine den 9. marts.
  10. Stutteri-besøg. Texas er en af de stater i USA med flest hestestalde, hvilket gør det til et mekka for hesteentusiaster fra hele verden. Under de guidede ture kan man opleve nogle af de mest fantastiske Quarter Horse Farms i Texas - og hvis man er heldig, møder man måske nogle berømte avlshingste. 

 

Lyder det ikke bare spændende??

Det forstår vi godt, at du synes. Convention ER nemlig et super spændende arrangement. Det er fantastisk at en mindre association som DKQHA kan få indflydelse på, hvilken retning AQHA skal bevæge sig i. Vi kan godt afsløre, at der bliver mulighed for at høre mere meget om denne spændende rejse, når international director, Anders Rosenberg, senere på året holdet et oplæg om sine oplevelser. 

Læs meget mere her, og husk at følge med på DKQHA's instagram, hvor vi deler masser af billeder fra Convention. 

 

Dette flotte banner har vi fået i gave af AQHA - vi glæder os til at det skal pryde arenaen til DM.

På de spændende Farm Tours har Anders bl.a. mødt flere verdenskendte avlshingste, samt set High Point Performance Horses' imponerende trophy room!

 

(Alle billeder i artiklen er taget af Anders Rosenberg)

Underkategorier

Vidste du at...

Vidste du at...

Vidste du at...