Særligt futurity-tilbud!

AQHA Convention 2019

Netop nu afholdes den årlige AQHA Convention, der er en international konference, hvor affiliates verden over mødes for at diskutere alle relevante emner, samt deltager i spændende foredrag og andre quarter horse-aktiviteter. 

 

Dansk deltagelse

I år har DKQHA to medlemmer repræsenteret ved convention. Anders Rosenberg, bestyrelsesmedlem i DKQHA, der får selskab af Poul Haukrog Møller, der deltager på Danmarks vegne for 11. gang! Anders Rosenberg er nyvalgt som bestyrelsens International Director,  deltager også i "Post Convention Educational Seminar". En association af Danmarks størrelse kan normalt vis sende én international director afsted til Convention, men fordi Poul Møller har deltaget kontinuerligt i over 10 år, har Danmark optjent retten til at have to international directors repræsenteret ved Convention. 

 

 

Hvad er AQHA Convention?

AQHA fortæller om arrangementet: "Convention afholdes årligt, og er en enestående mulighed for AQHA's medlemmer for at gøre en forskel i deres forening. Trænere, hesteejere, avlere og heste-elskere mødes og diskuterer hvilke problematikker foreningen står overfor, og hvordan de bedst løses. I år finder Convention sted fra den 8.-11. marts i Forth Worth, Texas. Ændringer til rule book diskuteres også under convention, og de mange forskellige comittees præsenterer deres arbejde."

 

10 gode grunde til at deltage i AQHA Convention

  1. Din stemme bliver hørt! Der er utallige muligheder, for at dele dine holdninger, bl.a. til generel membership meeting og til committtee meeting
  2. Bliv klogere på, hvordan reglerne i AQHA's rule book bliver til. Deltagernes meninger bliver hørt, når beslutningerne skal tages. Man kan finde alle ændringsforslagene her.
  3. Gæste-speakers. Den 9. marts afholdes AQHA's generel membership meeting. Her kommer to spændende personligheder og holder oplæg: Skuespiller, country-musiker og cowboy Red Steagall, samt D. Wayne Lukas, der er optaget i AQHA's Hall of Fame, og er en af de mest vindende galopryttere i USA - han har vundet et quarter horse race hele 739 gange!
  4. Prisuddelinger. Flere flotte priser uddeles under Convention. Herunder "AQHA Best Remuda and Heritage Breeder of the Year awards", "Professional Horseman and Horsewoman of the Year" og "Most Valuable Professional".
  5. Uddannelse. AQHA giver masser af muligheder for læring, særligt for de professionelle i industrien. Der afholdes bl.a. "Equine Industry Business Workshop".
  6. Hall of Fame festmiddag. Dette ekstravagante arrangement søndag den 10. mats hylder de nye medlemmer af AQHA Hall of Fame. Det er en rørende begivenhed, hvor de smukke historier bag de personer og heste, der har gjort en forskel i AQHA, bliver fortalt.
  7. Involvering og engagement. Utallige udvalg mødes under Convention, og alle AQHA medlemmer kan deltage i disse udvalgsmøder og bidrage med deres feedback. Det er dog kun medlemmer af udvalget, der har stemmeret, men alle AQHA medlemmer kan blive en del af et udvalg.
  8. Fællesskab. Convention er en super mulighed for at dresse up og nyde et fremragende arrangement - herunder også den gode mad og underholdning - med ligesindede hestemennesker og det venlige AQHA-personale. 
  9. Vinsmagning. Slap af og nyd et udvalg af fremragende vine den 9. marts.
  10. Stutteri-besøg. Texas er en af de stater i USA med flest hestestalde, hvilket gør det til et mekka for hesteentusiaster fra hele verden. Under de guidede ture kan man opleve nogle af de mest fantastiske Quarter Horse Farms i Texas - og hvis man er heldig, møder man måske nogle berømte avlshingste. 

 

Lyder det ikke bare spændende??

Det forstår vi godt, at du synes. Convention ER nemlig et super spændende arrangement. Det er fantastisk at en mindre association som DKQHA kan få indflydelse på, hvilken retning AQHA skal bevæge sig i. Vi kan godt afsløre, at der bliver mulighed for at høre mere meget om denne spændende rejse, når international director, Anders Rosenberg, senere på året holdet et oplæg om sine oplevelser. 

Læs meget mere her, og husk at følge med på DKQHA's instagram, hvor vi deler masser af billeder fra Convention. 

 

Dette flotte banner har vi fået i gave af AQHA - vi glæder os til at det skal pryde arenaen til DM.

På de spændende Farm Tours har Anders bl.a. mødt flere verdenskendte avlshingste, samt set High Point Performance Horses' imponerende trophy room!

 

(Alle billeder i artiklen er taget af Anders Rosenberg)

Bluehills og Kumlegården indgår spændende samarbejde

Kumlegård QH og Blue Hills Horses har netop offentliggjort et spændende samarbejde. I 2019 er de fælles om at afholde et mindre allbreed show i Jylland, samt et kæmpe fælles "Spring Celebration" show på Sjælland.

 

To succesfulde shows

Blue Hills Horses har siden 2016 afholdt "Blue Hills Ride Together"-shows. Det populære koncept bringer quarters og paints sammen under samme tag. Stævnerne har budt på både AQHA, APHA og NSBA-klasser, bedømt af 2 dommere. Stævnerne er blevet afholdt på Bluehills Horses nær Brande. Det var første gang i flere år, at der blev arrangeret stævner, der havde som direkte mål at bringe forbundene tættere på hinanden. 

Kumlegaard QH's startede deres nye initiativ "Spring Celebration Show" i 2018, hvor der både hvor udbudt AQHA, APHA, NSBA, NRHA.dk og Allbreed klasser, samt mere end 25.000 DKK added money. Stævnet havde mere over 70 tilmeldinger og var en stor succes.  

De to shows har således været fælles om visionen om et stort show, hvor westernsporten mødes på tværs af racer og forbund.

 

 

5 forskellige forbund mødes

Til Spring Celebration 2019 mødes hele 5 forskellige forbund. 

AQHA - Klasser for registrerede American Quarter Horses. 

APHA - Klasser for registrerede American Paint Horses

NSBA - Et forbund, der er åbent for alle "western-type racer" - herunder quarter horses, paint horses og appaloosa'er. Her udbydes en vifte af forskellige allround-discipliner, bl.a. western pleasure, trail, hunter under saddle, longe line og trail in hand. Her konkurreres ikke om point, men om penge.

NRHA.dk - Den danske reiningforening. Klasser for alle med en gyldig NRHA.dk registration - og åben for ALLE racer. Her konkurreres ikke om point, men om penge.

NRHA.com - Den amerikanske reiningforening. Klasser for alle med en gyldig NRHA.com registration - og åben for ALLE racer. Her konkurreres ikke om point, men om penge. NRHA.com klasserne er særligt spændende næste år, hvor mange danske ryttere forsøger at kvalificere sig til reining EM, der afholdes i Danmark i 2019 og 2020. 

Desuden udbydes der Allbreed-klasser i mange forskellige discipliner. Allbreed hører ikke til et bestemt forbund, men er åben for alle racer. 

Med dette brede udvalg af forbund, er der virkeligt noget for alle ryttere og heste. 

 

Spring Celebration 2019 og Ride Together Allbreed Show

Det nye samarbejde byder på to spændende shows i 2019. Den 20. april afholdes "Ride Together Allbreed Show" på Bluehills, nær Brande. Det bliver et 1-dommer stævne, hvor der kun udbydes allbreed-klasser. Der rides de samme patterns, som til Spring Celebration, så der er rig mulighed for at teste programmerne. Ligeledes er det en oplagt mulighed for at nye ryttere kan snuse lidt til westernsporten. 

14 dage senere løber "Spring Celebration" af stablen, den 2.-5. maj på Kumlegården ved Roskilde. Showet bygger videre på hhv. Bluehills og Kumlegårds principper, og med hele 5 forskellige forbund repræsenteret, er der givet de bedste muligheder for at samle hele den danske westernsport til et brag af en weekend!

 

 
(Foto: John Jensen, www.taselvfoto.dk)

 

DKQHA ser frem til dette spændende arrangement, og ønsker Blue Hills Horses og Kumlegaard QH god vind med planlægningen.

 

 

Generalforsamling 2019 var en succes

Den 27. januar 2019 blev DKQHA's ordinære generalforsamling afholdt. Mødet startede klokken 12.30 og varede til omkring klokken 17. Vi kom omkring dagsorden i god ro og orden, og fik vedtaget flere nye, spændende forslag. Desuden blev der afgivet års-beretninger fra de forskellige udvalg. Referatet ligger under fanen "generalforsamling"

 

Valg af ny bestyrelse

DKQHA's nye bestyrelse blev valgt, og bestyrelsen har konstitueret sig. Sofie Lindholm blev valgt som ny formand. Rikke von Bülow fortsætter som foreningens næstformand. Casper Dohn overtager kassererposten efter Rikke Weis, men Rikke fortsætter som almindeligt bestyrelsesmedlem. Anders Rosenberg er blevet valgt som bestyrelsesmedlem, og er desuden valgt som bestyrelsens international director. For første gang i flere år, var vi i den usædvanlige situation at hele 4 medlemmer stillede op til de to ledige suppleant-poster! Efter afstemning blev Susanne Dal Christensen valgt som 2. årig suppleant, mens Julie Søby vælges til 1-årig suppleant. 

 

Øverste række, fra venstre: Rikke Weis, Julie Søby, Casper Dohn, Rikke von Bülow, Anders Rosenberg.
Nederste række, fra venstre: Susanne Dal Christensen, Sofie Lindholm
 

 

Stor interesse for DM-udvalg

Under generalforsamlingen valgte hele 10 medlemmer at melde sig ind i DM-udvalget! En blandet flok af både showryttere, forældre til showryttere, samt tidligere showryttere. DKQHA er glade og taknemmelige over, at så mange frivillige kræfter er klar på at arrangere et fantastisk DM 2019. 

Avlsudvalget består fortsat af Marianne Dal, Susanne Dal Christensen, Anders Rosenberg og Poul Haukrog Møller.

Man kan altid skrive til bestyrelsen, hvis man ønsker at melde sig ind i et udvalg, eller måske har en god ide til et helt nyt udvalg, der skal oprettet. Bestyrelsens mail er Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Uddeling af trofæer og awards

Flere trofæer og awards blev uddelt ved generalforsamlingen. DQAF har indført 3 nye titler, hvor der hvert år kåres leading breeder, sire og dam. Læs mere om dette nye initiativ under "Avl og Futurity"-menuen. Julie Søby modtog certifikatet for "leading dam of 2018", der blev vundet af hendes hoppe, Pocos Miss Salsa - en helt særlig pris at vinde for Julie, fordi hoppen desværre blev aflivet grundet akut sygdom i 2016.

Ligeledes kunne 2017 Year End Awards endelig uddeles. De har desværre været massivt forsinkede, grundet leverandørproblemer hos AQHA. Michaela Navrsted var til stede til generalforsamlingen, og fik tildelt sine to awards: "International High Point of the year - Youth Performance" og "International High Point of the year - Youth Halter", som hun vandt med sin vallak "VS Codes R Red". Læs mere om disse awards under "Awards/priser" --> "Year end high point". 

     
Julie Søby Michaela Navrsted

 

Stort opbakning fra medlemmer

Der var generelt kæmpe opbakning fra vores medlemmer ved årets generalforsamling. Der var hele 28 stemmeberettigede medlemmer til stede, og over 35 personer var mødt op. Der var god stemning, god dialog og stor interesse både for udvalg og bestyrelsesposter. Vi er positivt overraskede over opbakningen, og tror at 2019 på mange områder, bliver et spændende og succesfuldt år for DKQHA. 

 

   
Stemningsbillede fra generalforsamlingen     

Underkategorier

Vidste du at...

Vidste du at...

Vidste du at...