2018 - Youth World Cup

Youth World Cup 2018, Brazos County Expo Complex, Bryan, Texas, USA

DKQHA Youth Team deltog i AQHA Youth World Cup 2018, der blev afviklet i USA. Holdets træner var Pernille Bendix Christensen, sammen med assistenttræner Elizabeth Wiley. Vores team manager var Niels Mathisen. De 5 udtagede ryttere var Emilie Bendix, Alberte Mathiesen, Celena Bøeck, Pernille Peterse og Amalie Tange Veien. Udover Danmark deltog 18 andre lande. 

Pernille Peterse

Youth World Cup 2018 har været en fantastisk oplevelse for det danske landshold. Det var en stor mulighed for at udvikle vores viden om western ridning, horsemanship samt venskab. Vi havde et super godt team, hvor vi virkelig gav maksimal support til ikke bare de danske teammedlemmerne, men også til andre teams. Det var 19 lande i totalt, som deltog til Youth World Cuppen. Youth World Cup 2018 har i hvert fald givet mig venner for livet, samt en rigtig god basis viden om hvordan showlivet er i USA.

Jeg showede i Ranch Sorting (en konkurrence for sig selv, hvor der ikke blev lagt point til holdet), Ranch Riding og Cutting. Jeg var så heldig at vinde Ranch Sorting ud af 19 ryttere fra forskellige lande. Her fik vi bare 5 minutter med en hest vi slet ikke kendte, samt skulle vi arbejde med en person vi heller ikke kendte i forvejen. Det var en af de bedste oplevelser i mit liv, som jeg aldrig glemmer.

I Cutting-delen gik det mindre godt, men det var super sjovt alligevel. Her red jeg på en hest fra traineren Mark Mills. Jeg havde trained herdwork førhen i Danmark og startet i kvæg klasser, men det var den første gang jeg red en cuttingklasse. Her fik vi ca. en halv time på en ukendt hest + lidt flagtræning hvor hestens ejer/træner hjalp os lidt inden vi skulle gå ind og ride.

Mit første go i Ranch Riding gik rigtig godt, hvor der var bare mindre detaljer som skulle fixes til næste go’et (Der var 2 showdage). I mit 2. go gik det næsten helt perfekt, men nåede desværre ikke i finalen. Der var utrolig mange der startede ranch riding og det var super fedt at se. Jeg red på hesten Joseph Make a Mark, til daglig kaldt Custer. Han var den bedste at arbejde sammen med og han var en rigtig ranch hest. Stemningen i opvarmningen til showdagene samt clinics har være fantastisk hyggeligt og vi fik oplevet sjove events såsom lip sync battle, cowboy church service og team Denmark blev inviteret hjem til Fratessa familien, hvor vi havde pool party. Jeg var derudover også heldig at blive interviewet af Kags TV om hvordan det er at deltage i Youth World Cuppen.

Jeg takker alle fra youth holdet for et super godt sammearbejde og support. Kæmpe stort tak til DKQHA for økonomisk støtte, som var med til at gøre det muligt for os at tage afsted til Texas. Personligt vil jeg takke Pernille Bendix, Elizabeth Baughman og Niels Mathisen, som har været rigtig god ledere og har hjulpet alle i landsholdet til at have en sjov oplevelse. Derudover vil jeg også takke Göran Lidström og Brian Kronborg, som har hjulpet mig rigtig meget med træning. Sidst men ikke mindst, stor tak til alle forældre som har hjulpet os gennem 2 års forberedning til Youth World Cuppen samt til selve showet.

 

Amalie Tange Veien 

World Cup 2018 i Texas var en kæmpe oplevelse. At være afsted med sit hold, så langt væk hjemmefra, for at repræsentere det danske land på helt fremmede hest, er stort. Jeg ankom onsdag, og torsdag var holdet samlet på hotellet, så vi var klar til indmarch og hesteudtræk fredag. Jeg havde æren af at skulle trække vores hestehold. Derefter havde vi 4 dage til at lære alle 5 heste at kende, som vi på forhånd ikke kendte. Herefter havde vi nogle travle stævnedage med begrænset søvn. Imellem al træningen og konkurrencerne, var der også tid til hygge og sjove aktiviteter, hvor vi lærte alle de andre teams endnu bedre at kende. Det var sjovt at dele den samme interesse med så mange andre fra vidt forskellige steder i verden. Jeg startede i 3 discipliner på hesten Yogi, og Showmanship på hesten Coco, hvilket var to virkelig søde heste. Det var svært i starten at skulle ride på heste, som var så forskellige fra ens egen. Men vi gjorde vores bedste og kom bl.a. i finalen i Hunter u. Saddle. Vi var desværre ikke placeret i de andre klasser, men jeg var dog stadig meget tilfreds med min præstation. Vi sluttede cuppen af søndag med Award Ceremony, hvor holdet blev placeret som nr. 6. Vi havde nogle super hyggelige dage med holdet, hvor der var god stemning og smil. Vi hjalp og bakkede hinanden op. Der var rigtig god holdånd.

 

Emilie Bendix

World Cup i 2018 var et stort event for mig. De 10 dage brugte jeg sammen med Team Danmark og sikke en fornøjelse det var. Jeg hyggede mig utrolig meget sammen med hele holdet, og ikke mindst alle de støttende forældre, søskende og min kæreste, som havde hjulpet os alle sammen hele vejen igennem. Tak for at have gjort den her tur til noget helt specielt, som jeg aldrig glemmer! I er Det bedste hold nogensinde!

Dette var mit tredje og sidste World Cup jeg har været til og det sluttede med et brag! Danmark lavede det bedste resultat nogensinde og endte på en 6 plads! Jeg har været stolt af at repræsentere Danmark sammen med de andre piger fra holdet. 
Denne gang var vi heldige nok til at høre den danske nationalsang blive sunget to gange! Det er en stor følelse at stå bag sit flag og høre ens nationalsang og fejre det med resten af Danmark. 

Mine placeringer til World Cup:
GULD i Horsemanship 
GULD i Hunt Seat equtation
Sølv i Hunter under saddle
Bronze i Cutting
4 plads i Hunt Seat equtation
4 plads i Reining
5 plads i Cutting
5 plads i Showmanship
7 plads i Hunter under saddle

Kæmpe TAK til alle dem, der har bakket op hjemme fra, - I har sådan en stor indflydelse på os, og jeg takker for alt den gode støtte til hele holdet! 

 

Alberte Mathisen

Vi havde nogle fine heste i den stald vi trak. Jeg red selv:
Tuff Bet (Ranch Riding), Lasting Assets (Trail), One Hot Sports Model (Ranch Riding), Roosters Melody (Reining).

Tuff Bet aka Tuffy, var en rigtig sød 4 års vallak, som aldrig havde været til stævne før. Han skulle trænes og støttes en del inden vi kom til show dagene, men han endte ud med at være rigtig god inde i showarenaen. Han blev dog bange for bommene og nægtede at gå over dem, så det førte til at jeg ikke fik en placering, men af en 4 års at være var han så fantastisk! Udover at han var så fantastisk, så lærte han mig også meget, I forhold til at skulle træne en hest der ikke kunne noget.

Lasting Assets aka Yogi red jeg i begge trail klasser. Yogi var en ret høj hest og jeg havde aldrig troet jeg skulle op på et sådanne krabat! Men det skete. Yogi og jeg lærte hurtigt hinanden at kende, dog med et par fejltagelser fra min side, da jeg slet ikke er vant til at ride på en pleasure hest som oven i købet er spore stoppet. Det gik rigtigt fint for os til trail clinic'en, så derfor fik jeg lov til at ride ham til show. Første runde af trail, blev han uopmærksom nede i et hjørne og så så et lysskær på bommen som han reagerede på. Det endte med ingen placering. Anden runde af trail, startede vi fint ud til at han valgte at lave et kickout.. Men resten derefter var også rigtig fint. Vi endte igen med ingen placering.

One Hot Sports Model aka Filson red jeg i anden runde af Ranch Riding, da det var en umulighed at få Tuffy over bommene. Jeg havde kun redet Filson kort første dagen og til den første trail clinic, hvor det gik super godt for os, og der havde jeg lært ham at kende. Jeg valgte at ride Filson i Ranch Riding, da jeg hellere ville have en hest jeg ikke kendte så godt end at have en hest der ikke ville gå over bommene. Jeg kunne først få lov til at afprøve Ranch Riding på ham efter Emilie var færdig med ham i alle equitation klasserne. Det gik rigtig fint ude i opvarmningen. Jeg kommer ind og har et super lækkert ridt fra start, men i extended lope skrider hans ene bagben, og han blev derfor sur og lavede et kickout. Jeg fik en 14. Plads.

Roosters Melody aka Mel var jeg så heldig at vi trak i min omgang af reining. Mel var en utrolig fantastisk reining hoppe, og jeg er så glad for at have fået lov at ride en så god uddannet reining hest, som bare gik. Desværre efter andet stop valgte hun at bakke mere end 4 skridt og det endte derfor med en 0 score. Men jeg er stadig utrolig lykkelig over at have fået lov til at prøve en så fantastisk hest!

VI ENDTE MED EN 6. PLADS UD AF 19 NATIONER. PROUD SIGER JEG BARE!

Et KÆMPE tak skal det lyde til DKQHA for den fantastiske støtte! Og et STORT tak til alle der har givet sponsorgaver og et STORT tak til alle jer der har købt lodder og på den måde støttet os. Mit sidste og største tak går til alle i min familie, som har støttet mig hele vejen til hvor jeg er nu, og støttet min tur til USA.

 

Celena Bøeck

Youth world cup 2018, var en drøm der gik i opfyldelse. Jeg er så glad for jeg har fået den oplevelse af at være med på landsholdet og komme med til så stort et stævne. Og møde youthryttere fra så mange forskellige lande.

Dagene i USA var helt fantastiske og meget lærerige, vi trak nogle super søde heste. Som vi brugte dagene inde stævnet på at lærer og kende. Stævnedagene var hårde, men takket være vores dejlige familier, som hjalp os hele turen igennem, kunne vi fokusere på at yde det bedste vi har lært.

Og med super god holdånd og placeringer, endte vi med en 6 plads ud af 19 nationer. Mit personligt bedste resultat var en 14. plads i showmanship med over 15 starter!

 Mange tak til alle sponsorerne for at kunne gøre den her drøm til virkelighed!

 

Tusind tak for jeres fine beretning og flotte billeder! Vi er glade for at i havde en god tur med fantastiske oplevelser. Herunder ses flere stemningsbilleder fra rejsen:

 

Youth World Cup 2020

Youth World Cup afholdes den 3.-12. juli 2020 i Holland. 

Officielle nyheder og informationer fra AQHA Youth World Cup findes her: http://www.ywc2020.com/

 

Hvad er Youth World Cup?

AQHA Youth World Cup er en international holdkonkurrende for youthryttere, der afholdes hver 2. år. Siden det første YWC i 1978 har det været afholdt i Australien, Canada, USA, Tyskland og Italien. Det afholdes skiftevis i USA og skiftevis et andet land. Til Youth World Cup mødes hold bestående af 5 ryttere og maks 5 reserveryttere til 10 dages konkurrence. Her får rytterne stillet fremmede american quarter horses til rådighed af venlige hesteejere. Rytterne har i samarbejde med deres træner og dygtige internationale Clinicians et par dage til at lære hestene at kende, før selve showet begynder. Rytterne konkurrerer i 8 forskellige discipliner - cutting, reining, showmanship at halter, hunter under saddle, hunt seat equitation, western horsemanship, trail og ranch riding. I hver disciplin må hvert land stille med 1-3 deltagere. Alle discipliner konkurreres i 2 gange - hhv. til Show A og Show B. Til slut lægges pointene sammen for rytterne fra hver enkelt nation, og vinderne af Youth World Cup kåres. Ligeledes kåres stævnets mest vindende hest og stævnet mest vindene ryttere i de respektive discipliner. 

Danmark har deltaget i Youth World Cup siden 2000. 

 

Hvem kan deltage på landsholdet?

Alle medlemmer af DKQHA, der er født i 2001 eller senere kan deltage. Det kræver at man selv, eller ens nærmeste familie, ejer eller leaser en amerikansk quarter hest. For at blive udtaget til det endelige landshold, skal man leve op til reglerne og kvalifikationskravene i regelsættet, der kan læses her. Man kan både tilmelde sig bruttotruppen hvis man gerne vil udtages til Youth World Cup, men man kan også være med hvis man er ny i sporten, og gerne vil snuse mere til elitesport i AQHA. 

 

Hvordan kan jeg tilmelde mig bruttotruppen?

Kontakt team manager Niels Mathisen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du ønsker at høre mere. For at blive udtaget til det landshold, der skal repræsentere Danmark ved YWC 2020, skal man deltage i den første landsholdsclinic den 18.-20. oktober 2019.

 

Hvad koster det?

Vi arbejder stadig på det konkrete budget for YWC 2020. Landsholdet plejer at arbejde hårdt for at skaffe sponsorer og tjene penge, bl.a. ved lotterier, salg af t-shirts m.v. Egenbetalingen forventes derfor at ende omkring 5.000 per rytter. 

Retningslinjer

Retningslinjer for Youth Teams

 

Klik her for at se retningslinjerne.

 

Rytterprofiler

 I 2019 består DKQHA's youth landshold af Alberte Mathisen, Celena Bøeck og Amalie Tange Veien. Landstræner er Rikke Benjaminsen, mens team manager er Niels Mathiesen.

 

 

 

Læs mere om de tre ryttere her: 

Alberte Mathisen

Mit navn er Alberte Mathisen. Jeg er 16 år gammel og bor i Holbæk. Jeg går i 1g på Stenhus gymnasium i Holbæk. Jeg har mine heste opstaldet på Tuse Creek Ranch, der har jeg været opstaldet i 4 år.
Jeg af ejer af en connemara pony kaldet Chopin, han er en 27 årig hvid vallak og jeg har haft ham siden jeg var 9. Jeg ejer også en American Quarter Horse, Hot Chex N Cash kaldet Chexy, han er en 10 årig buckskin vallak og jeg har haft ham siden 2016. Chexy er en reiner, men jeg rider også trail og ranch riding på ham.
Min højeste score i reining er 70,5 og min højeste score i ranch riding er 75.
Jeg vandt 4 guld medaljer og 2 bronze til AQHA DM i 2017 og jeg vandt 1 guld og en sølv medalje til NRHA DM i 2018 derudover fik jeg også første pladser i andre klasser som ikke var DM klasser. Udover jeg har deltaget til DM har jeg også deltaget til Eurocup i Frankrig i 2017 og jeg har også deltaget til Youth Word Cup i Texas i 2018.

Det fedeste ved landsholdet er det stærke venskab vi har og derved har vi den bedste holdånd. Jeg glæder mig rigtig meget til at repræsenterer Danmark sammen med de to andre fra holdet men også amateur holdet.
 
 

(Portrætfoto af www.taselvfoto.dk)

 
 
Celena Bøeck
 
Jeg er 17 år gammel og bor i Næstved. Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var 5 år, men kom først ind i westernverdenen i året 2013, hvor jeg fik min første paint horse ”High Hill Daisy". I 2017 købte jeg min første quarter hoppe fra 2013 ”Slowmovin Hot Fudge” aka. Lacy. Vores yndlingsdiscipliner er helt klart Showmanship, Horsemanship og Trail. Den bedste oplevelse med Lacy var helt klar DM i 2018, både fordi vi fik nogle super resultater men også fordi Lacy var med mig hele vejen. Jeg deltog i Youth World Cup 2018 i USA, hvilket var en kæmpe oplevelse for mig.
Jeg glæder mig meget til at deltage ved eurocuppen i Holland sammen med resten af Team Danmark. Jeg håber på en kæmpe oplevelse, hvor vi har det sjovt, men også yder vores bedste på stævnebanen. Det bliver spændende for mig og Lacy, da det er første gang vi skal til udlandet og starte sammen.
 
 
Amalie Tange Veien
 
Mit navn er Amalie Tange Veien. Jeg er 16 år gammel, bor i Kolding og går i 10. klasse på Ladelund Efterskole. Jeg startede med at ride western i 2016 på min 2’er pony, hvor jeg startede Roping, Kvægklasser og andre Speedevents. Jeg købte min nuværende Quarter, Pines Great Whiz, i sommeren 2017, som også var det år, hvor jeg startede DKQHA DM og NRHA DM for første gang. Det var to vildt fede oplevelser, og jeg fik nogle gode placeringer. Udover DM i 2017 og 2018, deltog jeg også til Youth World Cup 2018 med det daværende landshold, som var en kæmpe oplevelse, der både gav venskaber nationalt og internationalt. Det har helt klart også styrket mig som rytter. Mine yndlingsdiscipliner har jeg svært ved at vælge, jeg er vild med fart over feltet og det rå western, men jeg elsker også at gå op i de helt små detaljer i de finere klasser. På trods af at jeg købte min Quarter som reiner, så fungerer vi også rigtig godt i andre klasser. Mine highscores er 71,5 i Reining, 79,5 i Ranch Riding, 89,5 i Western Horsemanship og 89,5 i Hunt Seat Equitation. Jeg glæder mig meget både til det sportslige og venskabelige sammenhold på holdet til EuroCup.
 
 

 

 
 

 

Youth teams - historie

Historie fra Youth World Cup og Euro Cup 2000-2018

Se alle tidligere resultater her

Har du mere information om resultater og deltagere fra tidligere Youth World Cups er du velkommen til at kontakte DKQHA på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Vidste du at...

Vidste du at...

Vidste du at...