Rytterprofiler

 I 2019 består DKQHA's youth landshold af Alberte Mathisen, Celena Bøeck og Amalie Tange Veien. Landstræner er Rikke Benjaminsen, mens team manager er Niels Mathiesen.

 

 

 

Læs mere om de tre ryttere her: 

Alberte Mathisen

Mit navn er Alberte Mathisen. Jeg er 16 år gammel og bor i Holbæk. Jeg går i 1g på Stenhus gymnasium i Holbæk. Jeg har mine heste opstaldet på Tuse Creek Ranch, der har jeg været opstaldet i 4 år.
Jeg af ejer af en connemara pony kaldet Chopin, han er en 27 årig hvid vallak og jeg har haft ham siden jeg var 9. Jeg ejer også en American Quarter Horse, Hot Chex N Cash kaldet Chexy, han er en 10 årig buckskin vallak og jeg har haft ham siden 2016. Chexy er en reiner, men jeg rider også trail og ranch riding på ham.
Min højeste score i reining er 70,5 og min højeste score i ranch riding er 75.
Jeg vandt 4 guld medaljer og 2 bronze til AQHA DM i 2017 og jeg vandt 1 guld og en sølv medalje til NRHA DM i 2018 derudover fik jeg også første pladser i andre klasser som ikke var DM klasser. Udover jeg har deltaget til DM har jeg også deltaget til Eurocup i Frankrig i 2017 og jeg har også deltaget til Youth Word Cup i Texas i 2018.

Det fedeste ved landsholdet er det stærke venskab vi har og derved har vi den bedste holdånd. Jeg glæder mig rigtig meget til at repræsenterer Danmark sammen med de to andre fra holdet men også amateur holdet.
 
 

(Portrætfoto af www.taselvfoto.dk)

 
 
Celena Bøeck
 
Jeg er 17 år gammel og bor i Næstved. Jeg har haft med heste at gøre siden jeg var 5 år, men kom først ind i westernverdenen i året 2013, hvor jeg fik min første paint horse ”High Hill Daisy". I 2017 købte jeg min første quarter hoppe fra 2013 ”Slowmovin Hot Fudge” aka. Lacy. Vores yndlingsdiscipliner er helt klart Showmanship, Horsemanship og Trail. Den bedste oplevelse med Lacy var helt klar DM i 2018, både fordi vi fik nogle super resultater men også fordi Lacy var med mig hele vejen. Jeg deltog i Youth World Cup 2018 i USA, hvilket var en kæmpe oplevelse for mig.
Jeg glæder mig meget til at deltage ved eurocuppen i Holland sammen med resten af Team Danmark. Jeg håber på en kæmpe oplevelse, hvor vi har det sjovt, men også yder vores bedste på stævnebanen. Det bliver spændende for mig og Lacy, da det er første gang vi skal til udlandet og starte sammen.
 
 
Amalie Tange Veien
 
Mit navn er Amalie Tange Veien. Jeg er 16 år gammel, bor i Kolding og går i 10. klasse på Ladelund Efterskole. Jeg startede med at ride western i 2016 på min 2’er pony, hvor jeg startede Roping, Kvægklasser og andre Speedevents. Jeg købte min nuværende Quarter, Pines Great Whiz, i sommeren 2017, som også var det år, hvor jeg startede DKQHA DM og NRHA DM for første gang. Det var to vildt fede oplevelser, og jeg fik nogle gode placeringer. Udover DM i 2017 og 2018, deltog jeg også til Youth World Cup 2018 med det daværende landshold, som var en kæmpe oplevelse, der både gav venskaber nationalt og internationalt. Det har helt klart også styrket mig som rytter. Mine yndlingsdiscipliner har jeg svært ved at vælge, jeg er vild med fart over feltet og det rå western, men jeg elsker også at gå op i de helt små detaljer i de finere klasser. På trods af at jeg købte min Quarter som reiner, så fungerer vi også rigtig godt i andre klasser. Mine highscores er 71,5 i Reining, 79,5 i Ranch Riding, 89,5 i Western Horsemanship og 89,5 i Hunt Seat Equitation. Jeg glæder mig meget både til det sportslige og venskabelige sammenhold på holdet til EuroCup.