Landsholdet 2019

 Her kan du læse om DKQHA Amateur Landsholdet 2019 

 

Hele Amateur Teamet takker for den store opbakning vi har haft igennem de sidste 2 år.

Vi havde en rigtig god tur til Someren i Holland. 

Alle havde nogle gode ridt, og humøret var højt i Camp DENMARK.

 

Beretning fra FEQHA amateur team cup 2019

Susanne Dal Christensen.

Kulminationen på 2 års træning med landholdet var FEQHA Youth & Amateur Cup i Somren (Holland)2019……..og hvilken fantastisk oplevelse. Vi (holdet) var afsted med venner og familie ….over 20 mand. Og der var en god stemningen, og rigtig meget dansk hygge i vores lille lejr. Hvilket også blev bemærket af de andre lande og rost. Dette kommer selvfølgelig af en god planlægning og dygtig ledelse. Så stor tak til trænere og teamleder. Vi som hold fungerede helt perfekt. Synes vi var gode til at hjælpe, og rose hinanden. Men vigtigere, så gav vi hinanden plads. Når man skal være samme en helt uge ……skal der være ok at kunne trække sig tilbage af og til. Danmark fik flere flotte placeringer og de blev fejret både i stalden og i lejren. Især Lea´s flotte bronze medalje, var et højdepunkt. Og hele holdet følte med Lea i dette øjeblik. 

Der var forud turen, gjort et stort arbejde med at finde sponsorer. Og det resultere i vi nok var det holdet med de fedest ”team-beklædning” og flotteste stald. Stalden var pyntet op med i rødt og hvidt….og der var altid pænt ryddeligt. Stor tak til sponsorer…..I har været med gøre turen uforglemmelig. 

Efter hjemkomsten, synes jeg det er tydeligt at vi stadig er et hold…..dette til trods for at der nu skal ny ”udtagelse” i gang. Men ”Team Denmark 2019” vil altid være mit team…..vi har lært hindanden at kende både når det går godt og mindre godt. Og set sider af hinanden vi ikke kendte før. Dette har gjort vi har stor forståelse for hinanden. Så at komme på holdlandholdet, har været mere det at komme til Euro-cup. Men har været del af noget større og det var været super fedt.

 

 

Mieke Derks.

En oplevelse for livet som jeg aldrig vil glemme. Min egen hest måtte desværre blive hjemme, da hun fik en hovbyld lige ugen op til vi skulle af sted. Så jeg fik lov til at ride i Holland på en låne hest som Cédric fandt. Det har været en fantastisk oplevelse at deltage som et hold.

Jeg glæder med allerede til vi skal afsted til Euro Cuppen 2021

 

Rikke v. Bülow.

Dette var vores 2. Gang med amateur landsholdet, og det var ligeså spændende og hyggeligt som sidst. Søndag den 7.8.2019 stod vi tidligt op og læssede Louie, derefter stod den på en køre tur på 968 km til Someren i Holland. Om mandagen kom de sidste fra holdet og vores træner. Vi red lidt let om aftenen, så hestene kunne strække benene og se hallen samt de udendørs baner. Tirsdag til torsdag stod den på skarp træning med vores landsholdstræner. Når vi ikke sad på hestene, hyggede vi i camp DK, med dejlig mad og kongespil. Fredag var der et alm. 2 dommere show. Louie & Jeg blev placeret som 1x5. Og 1x3. i Open Halter Gelding og det blev til 2x6. I Open Hunter Under saddle. Fredag aften var der landepræsentation, her havde vi valgt at alle var klædt ud som noget Danmark er kendt som, det fik vi mange grin ud af.

Så blev det Lørdag og Cuppen blev skudt igang med showmanship, Louie og jeg blev bedste dansker med en 9. Plads ud af 26 deltager. Vi red også Hunt Seat og Western Pleasure, hvor vi havde nogle rigtig gode ture, men desværre ikke blev blandt de første 10. Vi sluttede lørdagen af med at debutere i Ranch Ridning, det var vildt sjovt og vi blev faktisk nr. 10 ud af 25, desværre kun ved den ene dommere, så samlet kom vi ikke blandt de første 10. Søndag forsatte cuppen, først var Louie og jeg i Trail, her blev vi bedste dansker med en samlet 10. Plads ud af 31 deltager. Herefter red vi en fin horsemanship, og sluttede cuppen af med at ride os i finalen i hunter under saddle dog uden placering.

Louie og jeg havde travlt under cuppen med deltagelse i hele 7 forskellige discipliner, blev der sadlet om samt skiftet tøj nogle gange. Men selvom det var lidt hårdt, var det en super oplevelse jeg ikke vil være foruden. Vi havde 7 helt fantastiske dage i Holland sammen med hele ” Team Danmark”. Da jeg jo desværre har en meget dårlig ryg, vil jeg i fremtiden ikke deltage på amateur landsholdet som rytter. Jeg er meget taknemmelig for at havde fået lov til at prøve det hele 2 gange sammen med min dejlige Louie.

 

 

Anne Wonge.

I Juli var jeg med det danske amatør landshold en tur i Holland og ride Eurocup (EM for hold).

Det var en super fantastisk tur og en kæmpe oplevelse. Det var første gang jeg var til et show som en del af et hold og vi manglede helt sikkert ikke team spirit. Vi havde det super skønt sammen og på trods af at det var en meget lang og hård uge med masser af træning, stævnenerver og stress, så formåede vi at hygge os og hjælpe og bakke hinanden op hele vejen igennem.

Vi havde et almindeligt show om fredagen hvor jeg var tilmeldt et par klasser som opvarmning til selve Eurocuppen. Det gik super godt for mig og min pony (Pine Del Cielo - aka Olga). Vi vandt blandt andet vores Hunt Seat Equitation klasse og gjorde det rigtig godt og fik en 6. plads i Ranc Ridingen. Det tegnede rigtig godt for selve cuppen.

Desværre gik det ikke så godt i mine klasser i selve cuppen. Jeg var ellers klar og rolig og Olga var med mig, men vi var nok lidt for klar. Vi fik lavet en enkelt dum lille fejl i alle vores klasser som kostede et par penalties – det er der jo desværre ikke plads til i en klasse med så mange og så gode deltagere, så det blev ikke til nogen placeringer for os. Til gengæld gjorde resten af holdet det super godt og jeg syntes at vi klarede os rigtig fint dernede som hold. 

 

 

DKQHA Amateur Landsholdet 2019